Bitcoin-volatiliteit schrikt instituten niet af: BlackRock wil paar BTC-fondsen – eToro Crypto Roundup


Hoogtepunten van deze week

  • Instellingen niet afgeschrikt door volatiliteit Bitcoin
  • BlackRock wil Bitcoin-fondsen

Instellingen niet afgeschrikt door volatiliteit Bitcoin

Terwijl NexTech verrassend genoeg besloot winst te boeken toen twijfels over de Bitcoin-blockchain de markt verontrustten, vulden andere institutionele kopers hun zakken. MicroStrategy kondigde vrijdag de aankoop van 314 BTC aan, waarmee hun totale voorraad op 70.784 BTC komt, terwijl Grayscale tegelijkertijd meer dan 8.000 BTC oppikte tegen de discountprijzen.

In het grotere plaatje laten on-chain gegevens van Glassnode zien dat het aantal grote accounts met 1.000 of meer Bitcoin toenam toen de prijs daalde, wat suggereert dat grote kopers niet werden afgeschrikt door de marktvolatiliteit. Dit komt overeen met een nieuw rapport, in opdracht van eToro, dat deze week werd gelanceerd, waarin de institutionele adoptie van crypto wordt besproken en wordt voorspeld dat meer instellingen warm zullen lopen voor crypto zodra de marktkapitalisatie $ 2T bereikt.

BlackRock kijkt naar Bitcoin-fondsen

Het ziet ernaar uit dat ’s werelds grootste vermogensbeheerder zich op de Bitcoin-markt gaat begeven.

BlackRock, dat een vermogen van 8,7 biljoen dollar beheert, heeft bij de Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor een paar fondsen die klanten via in contanten afgewikkelde futures een blootstelling aan Bitcoin zouden bieden.

Hoewel BlackRock CEO Larry Fink in 2017 zei dat Bitcoin een „index voor het witwassen van geld“ was, zijn zijn standpunten sindsdien geëvolueerd. Hij vertelde de gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, in december dat Bitcoin zich „mogelijk“ zou kunnen ontwikkelen tot een wereldwijde markt.

De komende week

De terugval van Bitcoin tot net onder $30K heeft een historisch precedent, waarbij de cryptocurrency verschillende correcties van ~30% doormaakte in eerdere bullmarkten.

En met Ethereum die al weer tegen all-time highs aan zit, blijven de vooruitzichten voor de algemene cryptomarkt bullish.

Op vrijdag zal een recordbedrag van $4 miljard aan Bitcoin-optiecontracten aflopen. Dit zal waarschijnlijk leiden tot een nieuwe vlaag van volatiliteit als handelaren zich haasten om hun posities af te wikkelen.