Top Bitcoin Analyst: COVID19 Doodde BTC’s Bull Run


In zijn meest recente analyse heeft Willy Woo geconcludeerd dat het Coronavirus de stierenloop van Bitcoin heeft gestopt.

Samenvattend:

  • Veteraan Bitcoin-analist Willy Woo heeft geconcludeerd dat de economische effecten van COVID19 de stierenrennen van BTC voor en na de halvering hebben gestopt.
  • Woo is echter optimistisch dat we dicht bij een andere bullish run zijn.
  • Hoe langer het duurt voor Bitcoin om een stierenseizoen te starten, hoe groter de kans dat het een hogere piekprijs zal opleveren.

Veteraan Bitcoin-analist Willy Woo heeft bevestigd dat de wereldwijde verspreiding van het Coronavirus en de economische impact van de lockdowns die daarop volgden, de belangrijkste reden was dat de door de halvering dood in zijn spoor werd gestopt.

In een driedelige twitterdraad legde de heer Woo uit dat COVID19 de partij waarschijnlijk doodde voor Bitcoin. In zijn analyse concludeerde hij echter dat we dicht bij nog een Bitcoin-stierenloop zijn met mogelijk nog een maand tot de officiële aftrap. Hieronder staat de eerste tweet in zijn driedelige draad.

De Langere Bitcoin’s Bull run Takes, de Hogere Kansen op een Piekprijs

Willy Woo ging verder met te stellen dat het misschien goed zou zijn voor de stierenloop van Bitcoin om eerst een consolidatie- en accumulatiefase te hebben. Hoe langer het duurde voordat de nieuwe stierenloop van BTC weer van start ging, hoe groter de kans op een hogere piekprijs.

Hoe langer het duurt voor deze stierenmarkt afloopt, hoe hoger de piekprijs (Top Cap model). Een lange zijdelingse accumulatieband is uiteindelijk een goede zaak.

Meer zijdelingse accumulatieband voor Bitcoin

Als we de dagelijkse Bitcoin-grafiek verder controleren, kunnen we concluderen dat BTC nu tussen de $9.000 en $9.150 aan ondersteuning in het weekend aan het schommelen is. Met het verstrijken van de CME Bitcoin-futures en de Deribit-opties van juni nu in het verleden, opent volgende week de deur naar een nieuwe maand juli die een nieuwe reeks gunstige marktvoorwaarden voor BTC zou kunnen brengen.

Echter, zoals Willy Woo in zijn analyse opmerkte, zal elk negatief nieuws met betrekking tot de wereldwijde verspreiding van COVID19 een negatieve impact hebben op Bitcoin zoals eerder besproken.